فست گل

تلفن : 0912000000

آموزش نگهداری و تکثیر گل پرنده بهشتی یا استرلیتزیا

یکی از گیاهان گلدار تماشایی و تاثیرگذار که بومی مناطق آفریقای جنوبی بوده و دوستدار آب و هوای گرمسیری تا نیمه گرمسیری می باشد ، گل پرنده بهشتی یا استرلیتزیا نام دارد که رشد این گل در دامنه دمایی بسیار خاص انجام می گیرد.
این گل یکی از غیرمعمول ترین گل ها بوده که که در گلدان نیز قابل پرورش است و دارای برگ های ساقه بلند با گل های بزرگ ، منحصر به فرد و رنگارنگی است که همانند یک پرنده رنگارنگ و با رنگ های روشن به نظر می رسد و به همین دلیل به نام گل پرنده بهشتی نیز شناخته می‌ شود.

شرایط رشد گل پرنده بهشتی یا استرلیتزیا

این گیاه برای تولید شکوفه‌های خاص به دمای گرم و آفتاب زیاد نیاز دارد . به همین دلیل در صورتی که قصد پرورش این گل در خانه را دارید ، باید در فصل تابستان پس از کاشت آن را در خارج از منزل و در شرایط نیم سایه قرار داده و با رسیدن دمای سردتر آن را به داخل خانه منتقل کنید.
مراقبت از این گل کار سختی نیست و تنها نیاز به شرایط خاصی دارد.
به عنوان مثال این گل برای رشد به خاک غنی که به خوبی زه کشی شده باشد نیاز داشته و هنگامی که
در معرض آفتاب کامل قرار داشته باشد بیشتر شکوفا می شود.
در صورتی که این گیاه در داخل خانه نگهداری می‌شود باید آن را کمی دور از پنجره های جنوبی برای جلوگیری از سوختن گیاه نگهداری کنید.
در طول فصل رشد دمای مطلوب برای گیاه پرنده بهشتی ۶۵ تا ۷۰ درجه فارنهایت یا ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد در طول روز بوده و نیاز به دمای ۱۰ درجه سانتیگراد در شب دارند.
این گیاهان در دمای کمتر از منفی چهار درجه سانتیگراد می توانند آسیب زیادی ببینند.
انواع مختلفی از استرلیتزیا وجود دارد که برخی از آنها بسیار بزرگ و اعجاب انگیز هستند ، بنابراین لازم است اندازه گیاه بعد از رشد کامل را بررسی نموده و فضای زیادی را به آن اختصاص دهید‌.

گل پرنده بهشتی یا استرلیتزیا
گل پرنده بهشتی یا استرلیتزیا

استرلیتزیا را در یک گلدان که خاک آن به خوبی زهکشی شده است بکارید. کاشت این گیاه نباید در عمق خاک انجام گیرد.
در صورتی که ریشه در عمق کمی از خاک قرار گیرد رشد گیاه بیشتر شده و شکوفه های بیشتری تولید می کند.
سپس باید گلدان را به خوبی آبیاری کنید تا خاک اشباع از آب شود . آبیاری بعدی را زمانی انجام دهید که خاک خشک نشود و در فصول سرد و زمستان آبیاری را به نصف کاهش دهید.
این گیاه برای تولید گل به کود زیادی نیاز دارد ، بنابراین لازم است گیاه را در اوایل بهار هر دو هفته و در فصل تابستان هر ماه یکبار با کود دامی و کمپوست کود داده و یا کود را به آبیاری اضافه کنید .
برای ایجاد یک خاک مغذی کافیست یک قسمت از خاک باغچه را با یک قسمت پرلیت یا شن درشت و همچنین یک قسمت خاک پیت یا هوموس مخلوط کنید.
مقدار اسیدیته مناسب برای این گیاه ۷ تا ۸ می باشد.
در صورتی که این گل رشد زیادی داشته و جای ریشه ها در خاک تنگ شود ، باید اندازه گلدان را افزایش دهید که معمولاً این کار تقریباً هر سه سال یک بار و در فصل بهار انجام می گیرد.

نحوه کاشت و تکثیر گیاه پرنده بهشتی

برای کاشت این گیاه در زمین ابتدا باید گودال هایی با عمق و قطر ۶۰ سانتی متر بر روی زمین ایجاد نموده و آن را با خاک مغذی و کود دامی پر کنید. از این گیاه در هر متر مربع ۲ تا کاشته می شود.
برای کاشت پاجوش ها ، باید آنها را در اواخر بهار یا اوایل تابستان حذف نموده و کاشت.
در صورتی که بخواهید تکثیر این گیاه را توسط بذر آن انجام دهید ، باید از تلقیح مصنوعی استفاده کنید . برای انجام این کار باید از رشد زیاد و قدرتمند بودن گیاه مطمئن باشید.
در کنار بوته هایی که قدیمی هستند بوته های کوچک تری سبز می شوند که برای تکثیر باید آنها را از پایه اصلی همراه با مقداری ریشه جدا کنید و در فصل بهار آنها را در گلدان دیگری بکارید.
برای انتقال گل هایی که در گلدان کاشته می شوند به زمین مورد نظر بهتر است از سال دوم یا سوم رشد این گیاه این عمل را انجام داد ، زیرا در سال اول گیاه ضعیف بوده و بهتر است درون گلدان و در گلخانه نگهداری شود.
پاجوش گل استرلیتزیا در سال چهارم تولید شده و گلدهی آن در سال ششم می باشد.

نحوه مراقبت از گل استرلیتزیا

برای مراقبت و نگهداری از این گل در صورت مشاهده شاخه های شکسته یا مرده ، آنها از گیاه جدا کنید و گل های پلاسیده را بکنید.
گل هایی که در گلدان کاشته می‌شود با گل هایی که در زمین کشت می شوند ، از نظر آفات و بیماری یکسان هستند.
شپشک ، مگس سفید ، شته و کنه های عنکبوتی شایع ترین مشکلات و آفات گل های پرنده بهشتی هستند که برای از بین بردن آنها استفاده از اسپری روغن باغبانی یا حشره کش سیستمیک کافیست.
بیماری های گیاه استرلیتزیا که می‌تواند به آن آسیب برساند پژمردگی به دلیل باکتری شدن گیاه و یا فاسد شدن ریشه ها به دلیل ابتلا به بیماری های قارچی می باشد.
برای درمان بیماری قارچی ریشه باید بذر را در دمای اتاق به مدت ۲۴ ساعت خیس نمود و سپس آن را به مدت نیم ساعت درون آبی که تا دمای ۵۷ درجه سانتیگراد گرم شده است ، فرو برد.
پس از انجام این کار بیماری کنترل شده و باید بذرها را پس از آنکه خنک و خشک شدن در بستر کشت استریل شده کاشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *