نگهداری از مرغ یکی از کارهای سرگرم کننده است که مزایای زیادی را به همراه دارد . یکی از موارد نادیده گرفته شده در مورد مزایای مرغ ها محصول جانبی آنها یعنی کود مرغی است که نباید آن را هدر داد ، زیرا استفاده از کود مرغی در گیاهان آپارتمانی و خاک باغ یک افزودنی مناسب برای خاک محسوب شده و گیاهان از این ماده آلی به خوبی استفاده می کنند.
کود مرغی سرشار از فسفر ، نیتروژن و پتاسیم است که با ترکیب مناسب به ماده مغذی متعادلی تبدیل شده و هضم آن برای گیاهان آسان است.
پس از بلوغ کود گیاهان می توانند به راحتی آن را صرف نظر از این که سیستم ریشه چقدر رشد و توسعه یافته است به راحتی جذب کنند.
سالهاست که از کود پرندگان به عنوان اصلاح خاک استفاده می شود که این مسئله به دلیل قابلیت های منحصر به فرد احتباس آب آن است . با این حال نمی توان از کود مرغی به صورت خام استفاده کرد و این کود به کمپوست نیاز دارد.
هنگامی که صحبت از گیاهانی می شود که کود مرغی برای آنها مناسب است باید نوع خاک و سیستم ریشه را در نظر بگیرید ، زیرا این نوع کود با گیاهانی که دارای ریشه های فیبری هستند به خوبی عمل می کند. برای گیاهان دارای ریشه عمودی کود مرغی ممکن است مناسب عمل نکند و فقط می توان آن را به عنوان یک چاشنی به ریشه اضافه نمود.

کود مرغی برای کدام گیاهان مناسب است؟
استفاده از فضولات مرغ به عنوان کود برای گیاهانی که دارای ریشه سطحی هستند مناسب ترین کود می باشد. زیرا هوادهی و رطوبت خاک را بهبود می بخشد.
در گیاهان چند ساله یا گیاهانی که دارای سیستم ریشه های عمیق هستند ممکن است روش پوشاندن رویه خاک با استفاده از کود مرغی مناسب نباشد. کود مرغی را می توان هم برای گیاهان آپارتمانی و هم برای گیاهانی که در باغچه کاشته می شوند استفاده نمود . استفاده از این کود برای گیاهان خوراکی و غیرخوراکی بی خطر است.
از جمله گیاهانی که می توان برای آنها از کود مرغی استفاده نمود می توان موارد زیر را نام برد:
سبزیجات برگ دار
استفاده از کود مرغی برای سبزیجاتی که به خاطر برگ هایشان کاشته می شوند ، مناسب است . این سبزیجات شامل کلم پیچ و کاهو هستند وبیشتر در سالاد استفاده می شوند . این گیاهان نیتروژن خود را از کود می گیرند.
این سبزیجات تغذیه کننده سنگینی نیستند و کود مرغی به شکوفایی برگ های آنها کمک شایانی می کند. افزودن کود در زمان کاشت و شکوفه دهی زمانی مطمئن برای برای سبزیجات برگ دار است . زیرا نیازی به گل و میوه این گیاهان نداشته و هدف استفاده از برگ های سالم آن ها می باشد.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی در خاک های غنی شده با کود مرغی با ترکیب خوب عمل می کند . این گیاه دارای سیستم ریشه های سطحی هستند و کود مرغی خاک آنها را برای کاشت و پرورش مناسب می کند.
با این حال شما باید از کود مرغی در خاک گوجه فرنگی به میزان کم استفاده کنید تا از ایجاد مواد مغذی بیش از حد به ویژه نیتروژن در خاک جلوگیری کنید.
قبل از استفاده ابتدا کود مرغی خود را سنگین کنید. پس از تجزیه کامل استفاده از آن بی خطر است ، با این حال فراموش نکنید که نسبت یک قسمت کود و دو قسمت خاک را حفظ کنید .
از طرف دیگر برای استفاده از کود مرغی در فضای باز باغ ، کودهای سنگین شده را به صورت مساوی پخش کنید سپس با بیل خاک را به خوبی زیر و رو کنید تا با کود کاملاً مخلوط شود.
گل رز
گل رز یکی از دوستداران کود مرغی است . گل های رز نیازمند مواد مغذی برای تولید شکوفه های سالم هستند. برای برآوردن نیاز مواد مغذی این گل ها از کود مرغی به عنوان چاشنی خاک استفاده می شود .
این کود هنگامی که در اطراف پایه گل قرار می گیرد در طول آبیاری به روی ریشه ها نفوذ می کند و باعث بهبود رشد گیاه می شود.
چگونه می توان از کود مرغی برای گیاهان آپارتمانی استفاده نمود؟
یکی از دلایلی که افراد فواید این کود طبیعی را برای گیاهان آپارتمانی خود از دست می دهند بوی آن است . شما می توانید کود مرغی را برای استفاده در آپارتمان خود به چای کود تبدیل کنید و با این کار بوی بد آن را کاهش دهید.
چای کود مرغی سرشار از مواد مغذی بوده و جذب آن برای گیاهان آپارتمانی آسان است.
کود مرغی مایع به گیاه کمک می کند تا مواد مغذی را سریع جذب کرده و عوارض جانبی نداشته باشد. علاوه بر این ، چای کود مرغی به حفظ رطوبت خاک نیز کمک می کند.
سیستم ریشه های گیاهان آپارتمانی با توجه به اندازه گلدان تعیین شده که این امر ضایعات آنها را محدود می کند.
کمپوست کردن کود مرغی و استفاده از آن برای گیاهان آپارتمانی یک مزیت اضافی است . گیاهان آپارتمانی که با کود مرغی خوب عمل می کنند شامل گیاه پول چینی، گیاه هوا، زنبق آرام، پیچک انگلیسی، مارچوبه و گیاه پتوس هستند.
کود مرغی همچنین برای مدیریت آفات در گیاهان نیز استفاده می شوند . گیاهانی که از کمپوست مرغی استفاده نموده و رشد می کنند در برابر آفات و بیماری های شایع مقاوم هستند که این یک مزیت محسوب می شود ، زیرا نیاز به استفاده از آفت کش ها را از بین می برد.