کوددهی به گیاهان آپارتمانی یکی از اصول مهم در پرورش و نگهداری از آنها می باشد.
گیاهان برای افزایش بهره وری به نوعی مواد شیمیایی به نام کود نیاز دارند تا بتوانند ۱۷ نوع مغذی مورد نیاز خود که مهمترین آنها شامل نیتروژن ، فسفات ، پتاسیم و گوگرد می باشد را از این مواد شیمیایی دریافت کنند.
کودهای شیمیایی باعث افزایش ظرفیت خاک برای نگهداری از آب می شوند و همچنین مقدار حاصلخیزی خاک را افزایش می دهند.
انواع متفاوتی کود شیمیایی وجود دارد که شامل کودهای معدنی ، کودهای ازته ، کود فسفر و کود آلی می باشند.
میزان کوددهی به گیاهان آپارتمانی
کوددهی به گیاهان آپارتمانی یکی از اصول نگهداری و دارا بودن گیاهان زیبا و سالم در خانه است. این عمل باعث رساندن مواد مغذی به گیاهان شده و مواد مورد نیاز برای رشد بیشتر را در اختیارشان قرار می دهد.
اما اندازه و میزان کودی که به خاک گلدان باید داده شود از اهمیت زیادی برخوردار است ، زیرا در صورتی که زیادی کود به خاک گلدان اضافه شود گل موجود در گلدان از بین رفته یا ممکن است بر روی برگ هایش علائم سوختگی ایجاد شود .
بنابراین لازم است قبل از کوددهی به گل های موجود در خانه ابتدا دستورالعمل های روی پاکت را با دقت خوانده و بر طبق دستورالعمل های ذکر شده بر روی آن عمل کنید تا بیشتر از مقدار یا غلظت ذکر شده بر روی بسته بندی استفاده نکنید.

کود حیوانی برای گل های آپارتمانی
تقویت و رشد گیاهان آپارتمانی توسط کود حیوانی بیشتر است . چهار نوع کود حیوانی وجود دارد که شامل کود گاو، کود اسب ، کود مرغ و کود گوسفند می باشد.
نکتهای که در رابطه با کود گوسفند وجود دارد این است که این نوع کود از نظر پتاس بسیار غنی بوده و همچنین می توان از آن به عنوان یک افزودنی مفید برای کمپوست استفاده نمود.
اما مناسب ترین نوع کود برای گیاهان آپارتمانی کود مرغی است ، زیرا مرغ ها به دلیل مصرف غلات کود غنی از مواد مغذی تولید می کنند . همچنین میزان نیتروژن در این کودها نسبت به کودهای حیوانی دیگر بیشتر می باشد.
در کودهای مرغی همچنین درصد فسفر و پتاسیم نسبت به کودهای گوسفندی و گاوی بیشتر است.
برای مصرف این گونه کودها در گیاهان آپارتمانی به دلیل بستر خاک اره که باعث بالا رفتن نسبت کربن می شود ، بهتر است آنها را با کودهای دیگر مخلوط نموده تا برگ های گل دچار سوختگی نشوند.
برای آن که کود حیوانی مرغوب شود رعایت چه نکاتی الزامی است؟
– برای آنکه آلودگی، بذر علف های هرز و حشرات موجود در کود کم شود لازم است کود کاملاً پوسیده باشد تا ارزش کود بیشتر شود.
زیرا در صورتی که کود تازه باشد علاوه بر ایجاد بوی بد میتواند مواردی مانند بذر علف هرز و تخم حشرات را وارد نموده و همچنین مدت زمان زیادی طول می کشد تا کود برای آنکه جذب ریشه شود کاملاً پوسیده و آماده شود.
– برای آن که کود حیوانی برای تبدیل شدن به هوموس در خاک تجزیه شود باید شرایطی مانند حرارت و رطوبت موجود در خاک و تهویه کافی باشد.
کود مرغوب بو نداشته و رنگ آن تیره میباشد.
اسید هیومیک چیست؟
یکی از انواع کودهای آلی است که اثر مخرب زیست محیطی نداشته و به نوعی دوست دار طبیعت می باشد.
این نوع کودها باقیمانده مواد ارگانیک تجزیه شده ای می باشند که به رنگ قهوه ای بوده و به صورت طبیعی در اقیانوس ها ، رودها چرخه حیات خاک موجود می باشند .
به طور کلی اسید هیومیک از هوموس که یک ماده مقاوم به تجزیه می باشد ، ایجاد می شود .
این ماده در بین خاک و گیاه باعث انتقال مواد مغذی شده و بسیار مناسب برای خاک می باشند.
استفاده از اسید هیومیک در بافت خاک موجب بالا رفتن ظرفیت خاک در نگهداری از آب شده و همچنین تهویه خاک را افزایش می دهد و باعث بهتر شدن دانه بندی خاک می شود.
علاوه بر آن اسید هیومیک خواص فیزیکی و شیمیایی خاک را بهبود بخشیده و موجب کمپلکس کردن یون های فلزی می شود.
برخی دیگر از خواص اسید هیومیک برای خاک ، افزایش فعالیت میکروارگانیسم های مفید در خاک، بالا رفتن تبادل کاتیونی، کم شدن سمیت کود و بالا رفتن درصد نیتروژن در خاک می باشد.
در نتیجه تواند بر روی گیاهان روییده از آن خاک نیز اثرات مثبت گذاشته و موجب قدرت بخشی به فعالیت ریشه زایی و رشد ریشه شود ، همچنین تعداد ریشه های جانبی و طول و وزن ریشه را افزایش می دهد.
اسید هیومیک رشد و متابولیسم را به دلیل اثرات شبه هورمونی افزایش می دهد.
یکی دیگر از اثرات اسید هیومیک بر روی گیاهان ، افزایش یافتن فتوسنتز و ترکیبات آنتی اکسیدانت می باشد ، در نتیجه گیاه نسبت به خشکی و شوری مقاوم تر شده و می تواند میوه و گل بزرگتر و بهتری داشته باشد.
برای استفاده از اسید هیومیک می توان آن را با کودهای شیمیایی مخلوط نموده و آن را از طریق سیستم های آبیاری تحت فشار، محلول پاشی یا مصارف خاکی مورد استفاده قرار داد.
برای استفاده از اسید هیومیک همراه با آبیاری ، باید اسید هیومیک را با نسبت یک تا سه در هزار در آب شهری که ۲۴ ساعت مانده است حل کرده، سپس آبیاری را را انجام دهید.
در صورتی که قصد استفاده از آن به روش بذر مال را دارید، باید اسید هیومیک را در کمی آب حل نموده و بذرهایی که قصد کاشت آنها را دارید به این محلول کاملا آغشته کنید و سپس آنها را بکارید.
یک روش دیگر برای استفاده از اسید هیومیک روش محلول پاشی است که در این روش با نسبت یک در هزار اسید هیالورونیک را در آب حل کرده و سپس محلول را بر روی خاکمی پاشند .
در این روش به دلیل آنکه عناصری که در کود وجود دارند نسبت به اسید هیومیک وزن بالای مولکولی دارند ، بیشتر جذب میشوند نمی توان به طور کامل از اسید هیومیک بهره برد و روش مناسبی نمی باشد.
قرص آهن برای گیاهان آپارتمانی
یکی دیگر از مواد مغذی و مورد نیاز برای تغذیه گیاهان آهن است ، زیرا گیاهان در برخی شرایط دچار کمبود آهن شده و نیاز به استفاده از قرص آهن برای رساندن این ماده مغذی به گیاه می باشد.
علائم کمبود آهن در گیاهان شامل زرد شدن رنگ برگ ها و ایجاد رگه های سبز، ایجاد لکه های قهوه ای در حال برگ ها و بین رگ برگ ها و یا خشک شدن برگ گل ها می باشد.
از دلایل کمبود آهن می توان به قلیایی شدن خاک آنها و یا نامتعادل بودن مواد معدنی اشاره نمود که باعث می شود گیاه نتواند آهن خود را دریافت کند.
برای استفاده از قرص آهن در گیاهان می توانید یک عدد قرص آهن را با آب مخلوط کرده و و آن را بر روی برگ های گیاه بریزید و یا گیاه را با آن آب آبیاری کنید.
کود خانگی برای گلدان
ساخت کود خانگی یکی از راه های کاهش زباله و هزینه های مربوط به خرید کود برای گیاهان می باشد .
این کار بسیار ساده بوده و تنها کافیست زباله هایی مانند پوست میوه جات ، انواع چای های کیسه ای ، پوست تخم مرغ و هر چیز دیگر را خرد کنید .
سپس باید یک سطل را برداشته و مقداری شاخ و برگ در کف آن بریزید، به طوری که هوا جریان داشته باشند .
پس از آن باید یک لایه خاک ، برگ و چوب خشک و بر روی شاخ و برگ ها ریخته و سپس یک لایه از زباله های خرد شده را روی خاک بریزید.
پس از این کار باید روی زباله ها را با خاک حدود ۱۵ سانتی متر بپوشانید . در انتها در سطل را گذاشته و بر روی آن چند سوراخ برای جریان یافتن هوا ایجاد کنید .
برای آنکه کود خوبی به دست آورید نیاز است که هر چند روز یکبار کمپوست را کاملاً به هم بزنید. تهیه کمپوست زمان بر بوده و ممکن است تا شش ماه طول بکشد.
ساخت کود خانگی باعث می شود که گیاهان شما سرحال تر و سبزتر شده و همچنین نیاز به خرید کود شیمیایی از بین برود.
تنها نکتهای که در هنگام ساخت کمپوست وجود دارد، این است که که اگر شما از ساکنان مناطق سردسیر هستید باید پس از درست کردن کمپوست سطل را در جایی قرار دهید که تابش نور خورشید بر روی سطل به صورت مستقیم می باشد تا مواد درون کمپوست در مدت زمان کمی تجزیه شود.
سخن پایانی
با توجه به موارد ذکر شده در این مقاله می توان نتیجه گرفت برای آنکه بتوانید در آپارتمان گل های زیبا داشته باشید ، باید به آنها رسیدگی نموده و مراقبت های لازم را به عمل آورید.
یکی از روش های مراقبتی از گل های آپارتمانی کوددهی به این گیاهان می باشد. اما هنگام کوددهی رعایت یک سری از نکات نیز مانند مقدار مناسب کود و استفاده از نوع مناسب آن مهم است.
بهترین کود حیوانی برای گیاهان آپارتمانی کود مرغی بوده و همچنین می توان از اسید هیومیک که یکی از انواع کودهای آلی است نیز استفاده نمود.
پیشنهاد می شود بخوانید :