گل داوودی یکی از گل های پاییزی می باشد. این گل یکی از اعضای خانواده Compositae بوده و در طیف گستردهای از رنگ ها ، شکل ها و اندازه ها موجود است.
این گل زیبا که بیش از شش قرن پیش در چین کشت شده است در رنگ های سفید خیره کننده تا زرد ، بنفش و قرمز موجود می باشد و گیاهانی مقاوم با برگ های سبز تیره هستند .
به نظر می رسد این گل دارای گلبرگ های زیادی است اما هر گلبرگ خود یک گل کوچک می باشد.
در واقع هر گونه داوودی مجموعه ای از گل ها است که از دو نوع گلچه تشکیل شده است که شامل گلچه هایی هستند که در بیرون از گل قرار داشته و با نام گلچه های زبانه ای معروف می باشد ، این گل چه ها ماده بوده و رنگ آن ها تنوع زیادی دارد و گلچه هایی که درون گل قرار دارند و نام آنها گلچه های لوله ای می باشد.
برای آشنایی بیشتر با گل داوودی تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع گل داوودی
به طور کلی گل های داوودی دارایی ۱۳ گونه اصلی می باشند که شامل موارد زیر هستند :
– گلهایی با خمیدگی های نامنظم
غنچه های این گونه گل داوودی بزرگ بوده و انحنای کمی در گلبرگ های آن ها وجود دارد . بسته و توپر بودن مرکز و وسط گل یکی دیگر از ویژگی های این نوع داوودی می باشد.
– پومون
در این نوع گل های داوودی غنچه های کوچکی وجود دارد که دارای یک قسمت صاف در بالا و یک قسمت دایره ای شکل در پایین می باشد.
قسمت مرکزی این نوع گل ها نیز به حالت توپر بوده و گلبرگ های آن ها منظم است.
– رفلاکس
قسمت بالایی گل های رفلاکس به حالت تو پر بوده و باعث شده است که گلچه ها متمایل به سمت عقب باشند ، اما در کل شکل صافی داشته و اندازه کوچکی حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر دارند.
– تزیینی
مرکز این گونه از گل های داوودی دیدن است اما از گلبرگهای کوتاهی که مایل به سمت پایین هستند تشکیل شده است.
– قاشقی
گلچه های نوع قاشقی گل داوودی شکلی شبیه به قاشق داشته و انتهای آن ها به صورت متورم است. قسمت مرکزی این نوع گل ها به دلیل صاف بودن قابل مشاهده بوده و اندازه آنها نیز حدود ۱۰ سانتی متر می باشد.
– تیغ دار
نوع تیغ دار در گل های داوودی اندازه بسیار کوچکی داشته و شکل آن ها مدور است.
– خمیده
خمیدگی منظم غنچه این گل ها شکلی همانند توپ ایجاد نموده است .
بهترین فصل برای کاشت گل داوودی چه زمانی است؟
برای کاشت این گل بهتر است بذر آن در انتهای زمستان و اوایل بهار یا اواخر تابستان تا اوایل پاییز کاشته شود همچنین باید سینی نشا را با مخلوطی از خاک برگ ، شن ، پرلیت و کوکوپیت پر نمود .
بهترین شرایط برای نگهداری از گل داوودی چیست؟
گل داوودی یکی از گلهایی است که کاشت آن در داخل گلدان و باغچه بسیار راحت است اما بهتر است مکانی برای کاشت آن در باغچه انتخاب شود که از نور مستقیم خورشید در امان باشد .
اگر این عمل برای تان مقدور نیست جای نگرانی وجود ندارد زیرا این گل توانایی رشد در زیر مستقیم خورشید را نیز دارد.
بهترین خاک برای کشت این گل در گلدان ترکیب کردن شن و خاک لوم است . در صورت در دسترس نبودن این موارد می توانید از ترکیب نمودن مساوی خاک برگ ، کود دامی و خاک باغچه استفاده کنید.
یکی از مواردی که باعث بعمل آمدن گل های داوودی در فضای باز می شود استفاده از کود دامی پوسیده بر روی بذرها می باشد.
از نظر دمایی این گیاه در دماهای بین ۱۰ تا ۲۷ درجه رشد می کند.
یکی دیگر از مواردی که باعث رشد و پرورش بهتر گل داوودی میشود آبیاری منظم این گل است گل داوودی برای رشد نیاز دارد که خاک مرطوبی داشته باشد ، اما باغچه نباید از آب پر شوند . آبیاری قطرهای برای تامین رطوبت خاک این گل مناسب است.
بهترین کود برای گل داوودی کاشته شده در گلدان کودهایی است که ازت و پتاس بالایی دارند . برای استفاده از این کودها لازم است آنها را هر هفته به گلدان اضافه کنید اما اگر گل داوودی را در باغچه کاشته آید در صورتی که همان ابتدا از کود دامی پوسیده استفاده کنید ، کافی است.
نحوه هرس کردن گل داوودی
در صورتی که می خواهید یک دسته گل از گل های داوودی کوچک داشته باشید ، میتوانید این گل را به حال خود رها کرده و آن را هرس نکنید .
در این صورت از ساقه اصلی گل ، شاخه های زیادی منشعب شده و گل های کوچک و فراوانی خواهد داشت .
اما اگر میخواهید یک گل بزرگ و زیبا داشته باشید باید این گیاه را هرس کنید. برای به دست آوردن یک گل داوودی تک گل قطع کردن جوانه انتهایی کافی است.
نحوه تکثیر این گل به چه صورت است؟
برای تکثیر گل داوودی سه روش وجود دارد که شامل موارد زیر می باشند :
۱. در گیاه مادر پاجوش هایی وجود دارد که جدا کردن آنها باعث تکثیر گل می شود ، اما در این روش به خاطر انتقال بیماری ها و مشکلاتی که از گیاه مادر به پاجوش ها منتقل می شود از آن زیاد استفاده نمی شود.
۲. در روش دوم قسمت ابتدایی و انتهایی پاجوش های سالم را به اندازه ۱۵ سانتی متر قطع میکنند سپس آن را در داخل گلدان یا باغچه می کارند.
۳. در روش سوم ساقه های گیاه را چیده و برگ های اضافی آن را جدا می کنند ، سپس آن را در خاک می کارند .
این ساقه پس از یک ماه ریشه زده و می توان آن را به فضای مورد نظر منتقل نمود.
منبع : مجله گل و گیاه فست گل